Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Oznam Farského úradu

Dátum: 02.10.2020
Autor: PaedDr. Martin Zdychavský
Oznam Farského úradu

opatrenia

Oznam farského úradu v Krušovciach

 

Na základe dohody Konferencie biskupov Slovenska s kompetentnými štátnymi úradmi budú v našej farnosti v duchovnej službe tieto úpravy:

Verejné sv. omše omše môžu byť, s podmienkou, že na nich nebude viac ako šesť osôb vrátane kňaza a asistencie.

Preto sv. omše v Krušovciach a v Solčiankach budú v riadnych termínoch podľa zapísaných úmyslov. Prosím, aby sa rodiny dohodli kto sa zúčastní na sv. omši v kostole – maximálne štyria ľudia, nakoľko k zabezpečeniu sv. omše je potrebný kňaz a kostolník (kostolníčka). 

Budú bez spevu a v Krušovciach budú všetky prenášané sociálnou sieťou You tube, Farnosť Krusovce. Preto do zavedenia internetovej  siete do kaplnky, budú sv. omše vo farskom kostole Narodenia Panny Márie. Pred sv. omšami bude prenášaná aj modlitba sv. ruženca.

V Horných Chlebanoch sobotné sv. omše nebudú. Avšak budú slávené na zapísaný úmysel v sobotu o 17:00 hod.vo farskom kostole v Krušovciach – kde je možnosť internetového prenosu. Preto prosíme deti a vnúčatá, aby rodičom, či starým rodičom, umožnili sledovať tieto obrady cez počítač .

Krsty, pohreby, sobáše môžu byť bez sv. omše pri zachovaní 15 m2 na jednu osobu. Preto plánované sobáše na 24.10.2020 nebudú v krušovskom kostole, ale s láskavým povolením topoľčianskeho pána dekana, vo väčšom v Topoľčanoch na námestí. Termíny krstov zostávajú podľa dohovoru.

Pripomíname, že je udelený dišpenz od účasti na sv. omšiach v nedeľu a v prikázané sviatky. Nezabúdajme však na zasvätenie týchto dní sledovaním sv. omší cez média.

Príprava na prvé sv. prijímanie bude cez školské vyučovanie náboženstva.

Akcia „Milión detí sa modlí ruženec“ sa týmto úplne presúva do domácností a rodinného prostredia. Prosíme rodičov, aby ju podporili v nedeľu 18.10. 2020 o 17:00 hod.

Sviatosť zmierenia rád vyslúžim na fare. Najlepšie po telefonickom dohovore. Tiež po nej dám sv. prijímanie. Sviatosť pomazania nemocných v prípade potreby vždy vyslúžim.

Akékoľvek otázky, najmä ohľadom vysluhovania sviatostí, riešte osobne s kňazom alebo volajte na  telefónne číslo 0905 409 447, alebo na sociálnych sieťach. Ako duchovný otec rád poslúžim vo všetkom čo budem môcť.

Využívajme, zvlášť ako rodiny, spoločné domáce pobožnosti, osobitne v mesiaci október, rodinnú modlitbu Svätého Ruženca.

Keďže je zákaz zhromažďovania nad 6 osôb, nad tento počet nemôžu byť ani veriaci pred kostolom. Preto prosím o využitie účasti na bohoslužbách cez médiá a duchovné sv. prijímanie.

Kaplnka Svätej rodiny bude otvorená a prístupná pre individuálnu poklonu Najsvätejšej Sviatosti a osobnú modlitbu. Podľa možnosti využívajme túto formu stretnutia s Pánom Ježišom.

O upratovanie kostola i kaplnky i naďalej prosíme podľa určených skupín.