Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pozvánka do knižnice

Dátum: 26.01.2018
Autor: PaedDr. Martin Zdychavský
Pozvánka do knižnice

nové knihy 

Obecná knižnica v Krušovciach pozýva svojich čitateľov, ale aj občanov obce na návštevu knižnice, ktorá z Fondu na podporu umenia získala za rok 2017 dotáciu na nákup knižného fondu vo výške 1000 € a obec prispela 153,30€.

IMG_20180126_073754

 

Z dotácie knižnica nakúpila 148 kníh z toho:

- detská krásna literatúra: 58 ks

- krásna literatúra pre dospelých: 84 ks

- odborná literatúra pre dospelých: 6 ks

 

Z rozpočtu obce: 22 kníh a z toho:

- detská krásna literatúra 2 ks

- detská odborná literatúra 9 ks

- krásna literatúra pre dospelých:10 ks

- odborná literatúra pre dospelých 2 ks

a jednu knihu sme dostali ako dar

 

     

Každá knižničná jednotka, ktorá bola zakúpená z dotácie Fondu na podporu umenia je označená pečiatkou s textom: „ Tento projekt finančne podporil fond na podporu umenia “.

 

V knižnici  nájdete faktúry s textom:  „ Tento projekt finančne podporil fond na podporu umenia“  na nástenkách knižnice. Každoročne tu pribúdajú nové a tak si môžete pozrieť knihy, ktoré sa zakúpili z dotácií aj z minulých rokov.

 

       Navštívte našu knižnicu, pozrite si nové knihy a určite  tu nájdete knihu, ktorá vás zaujme. Za rok 2017 sme zakúpili  170 nových kníh, z toho 83 kníh je slovenských autorov, čo predstavuje 48,8 % celkového počtu zakúpených kníh. Deti budú nadšené knihami od autorov ako je Gabriela Futová, Marta Hlušíková, Andrea Gregušová, David Walliams, Cresidi Cowell a iní. Dospelí sa potešia knihami od Vasilkovej, Benkovej, Bystričanovej, Havranovej, alebo  Dánovi, Červenákovi, ale aj inými autormi. Je pre Vás pripravená aj čitáreň, v ktorej môžete stráviť príjemné chvíle s knihou a priateľmi.

 

                                                                       Teší sa na Vás  Vaša knihovníčka

 

 

Dobré knihy, ak sú skutočne dobre a múdro napísané, sú cibrením ducha, pilníkom súdnosti, masťou na oči, lievikom múdrosti, zrkadlom cudzích myšlienok a činov, našich vlastných potom vodidlom.“  -  Jan Amos Komenský