Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zvony nad krajinou - RTVS

GALÉRIA
Dátum: 26.10.2016
Autor: PaedDr. Martin Zdychavský
Zvony nad krajinou - RTVS

Do našej obce zavítalo dňa 21.5.2016 Rádio Regina. 

Do našej obce zavítalo dňa 21.5.2016 Rádio Regina, aby so starostom obce Ivanom Hubinským a niektorými našimi občanmi urobili rozhovor o našej dedine a mohli sme sa ako obec zviditeľniť pre poslucháčov rádia. Pre návštevu rádia bolo pripravené malé občerstvenie a krátky program, ktorý si pripravili žiaci zo ZŠ s MŠ Krušovce. A potom sa mohlo začať spovedanie a pýtanie sa zaujímavosti našich občanov.

            Poslucháčov sme upovedomili našou jedinečnosťou a to tým, že v našej obci vysadíme toľko stromov koľko sa tu nachádza obyvateľov. Rozhovor pokračoval s našimi dôchodcami, ktorí im porozprávali o svojich aktivitách v klube dôchodcov a zanôtili hymnu Krušoviec. Manželia Bočkayoví nám prezradili recept na ich dlhoročné diamantové manželstvo a ten znel: „ ja odpustím jemu a on odpustí mne“.

            Do relácie zasiahol aj vdp. dekan J. Vlasák, ktorý ich previedol kostolom Narodenia Panny Márie, kt. pochádza z roku 1240 a upovedomil na rekonštrukciu kostola a maľby, oltáre, ktoré zdobia kostol. Teší sa, že pomaly pribúdajú mladí veriaci.

Slovo dostal opäť starosta obce, zmienil sa o erbe Krušoviec, ktorý zdobia kvetiny Nevädze a dodávajú život obci. Vysielanie sme obohatili prechádzkou piatimi zastaveniami v parku, ktorý je pýchou obce.

            Ako ďalší unikát sme navštívili historický kaštieľ, ktorý pri vchode zdobia 2 významné erby. Jeden z erbov symbolizuje, že v roku 1906 po vyhorení dostal kaštieľ súčasnú podobu. V kaštieli sa zachovali pôvodné okná a parkety. Návštevníci zostanú v nemom úžase pri pohľade na vstupnú halu, ktorú zdobí pôvodné schodisko a krb. V kaštieli zostala zachovaná aj tajná chodba, ktorá sa dnes už nevyužíva. Na záver, nahliadli do pamätnej izby A. Rudnaya, ktorý pôsobil v našej obci dlhé roky ako farár a dobrodinec.

 Dúfame, že naša obec sa prostredníctvom tejto relácie stala viditeľnejšou a tešíme sa na nových návštevníkov.

 

Po kliknutí na odkaz si môžete vypočuť reláciu. Zvony nad krajinou