Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Upozornenie

SÚBOR
Dátum: 03.04.2020
Autor: PaedDr. Martin Zdychavský
Upozornenie

pre seniorov

POLÍCIA VARUJE SENIOROV: POZOR NA PODVODNÍKOV !

Polícia v Nitrianskom kraji zaznamenala v posledných týždňoch oznámenia o pokusoch podvodníkov priživiť sa na úkor dôverčivých seniorov v súčasnej mimoriadnej situácii.

Podvodníci kontaktujú seniorov s ponukou odmerania teploty. Upozorňujeme obyvateľov, že žiadni zdravotníci ani dobrovoľníci v súčasnej situácii nechodia merať ľuďom teplotu, preto nikoho cudzieho pod touto zámienkou nevpúšťajte do svojho obydlia. 

Podvodníci ponúkajú na predaj predražené rúška na tvár, falošné lieky a neúčinné dezinfekčné prostriedky. Prosíme seniorov aj ostatných obyvateľov, aby neotvárali dvere cudzím ľuďom a nekupovali si žiadne výrobky pri podomovom predaji. Lieky, dezinfekčné prostriedky a ochranné rúška či rukavice kupujte len v lekárni alebo v drogérii!

Podvodníci tiež oslovujú seniorov, že im vybavia nákup v obchode, a pritom od nich žiadajú peniaze vopred. Nikdy nedávajte peniaze na nákup vopred cudzím ľuďom! Ak potrebujete nakúpiť, oslovte v prvom rade svojich rodinných príslušníkov, susedov alebo ľudí, ktorých poznáte! (Ak Vám to Vaša situácia nedovoľuje, môžete požiadať o pomoc obecný úrad na tel. č. 038/5311530)

Nedovoľte, aby podvodníci zneužívali túto vážnu situáciu na váš úkor a vašu škodu. V prípade, ak sa vás pokúsi niekto podviesť alebo ak vás podviedol, kontaktujte políciu na telefónnom čísle 158. Polícia je tu pre vás.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
pozvánka Veľkosť: 144 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023
podklady Veľkosť: 86 MB Formát: zip Dátum: 7.12.2023
uznesenia Veľkosť: 248.1 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023
zápisnica Veľkosť: 532.7 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023
interpelácie Veľkosť: 465.2 kB Formát: pdf Dátum: 7.12.2023